Our team

Our team

De oprichters van de stichting zijn fotografen, beeldmakers, en onderzoekers met unieke en verschillende achtergronden. Ze delen een diepe interesse in mensen, cultuur en beeldtaal. Ze bieden een jarenlange ervaring op het gebied van onderwijs, begeleiding en coaching.

The founders of the foundation are photographers, image creators, art-teachers and investigators with an unique and diverse background. We share a deep interest in humans, culture and imagery. We provide years of experience in the field of teaching and coaching.

 

Wim Salki

chairman

Art change the world and I am what I am and what I am needs no excuse

Kunst verandert de wereld, dag in en dag uit. Het is mijn manier om naar onze wereld te kijken, niet enkel om te accepteren dat de wereld is zoals hij is maar verandert zoals hij moet zijn. Mijn kunst is er om de wereld te vormen en te kneden naar een beeld zoals ik mij die voorstel. Een wereld waarin ‘For the loser now, Will be later to win” en ‘And keep your eyes wide’ de norm is en verandering voortdrijft en waarin inclusion geen vreemd woord is maar het normale. Een manier van denken en kijken die ik samen met ander wil leren en verder geven aan andere om onze kijk op de wereld tot werkelijkheid te maken.

Art changes the world, day in and day out. It is my way of looking at our world, not only to accept that the world is as it is but changes as it should be. My art is to shape the world and to mold it into an image as I imagine it. A world in which ‘For the loser now, Will be later to win’ and ‘And keep your eyes wide’ is the norm and drives change and in which inclusion is not a foreign word but normal. A way of thinking and looking that I want to learn together with others and give to others to make our view of the world a reality.

Mohan Dehne

art director

De mens en omgeving zijn centraal in mijn werk, de interactie ertussen zorgt voor spannende, interessant weergave van de werkelijkheid. ik zoek constant naar nieuw uitdaging. Onderzoek en experimenteren staat dus bij mij nooit stil.

studeerde aan de universiteit Faculty of Fine Arts te Damascus in 1989 af. In 1990 tot 1994 ging ik in de schilderkunst verdiepen aan de hogeschool voor beelden kunst in Boedapest. Sinds 2000 woonachtig  in Nederland, na het afronden van mijn opleiding fotografie en mediakunst in 2005 werk ik als autonome fotograaf.  

Vanuit mijn passie voor fotografie en beeldtaal, geef ik regelmatig coaching en begeleiding in het gebied van fotografie. Ik geloof dat ik de weg naar je verbogen passie en creativiteit kan vinden. En ik weet jou te stimuleren om jouw eigen weg naar jou doeleind te vinden.

The people and environment are central to my work, the interaction between them makes for an exciting and interesting representation of reality. I am constantly looking for a new challenge. So research and experimentation never stops with me. graduated from the University of Fine Arts in Damascus in 1989. In 1990 to 1994 I went into painting in the art school in Budapest. Since 2000 living in the Netherlands, after I completing my education in photography and media art in 2005.

Heba Khamis

Board Member

is een onafhankelijk visueel onderzoeker uit Egypte die onder andere de twee revoluties in Egypte vastgelegde alsmede de nasleep ervan. In 2018 won Khamis de World Press Photo in de categorie ‘Contemporary Issues, stories’.

Banned Beauty

Tijdens haar verblijf in Oost-Kameroen woonde Heba Khamis de lokale tradities bij van het platstrijken van borsten van meisjes. Banned Beauty toont de ambivalentie van deze pijnlijke ‘breast ironing’ praktijk. Uit bezorgdheid en voorzorg bewerken (groot)moeders en tantes de borsten van de jonge vrouwen met hete voorwerpen en strakke doeken. Door hen op die manier minder aantrekkelijk te maken hopen zij dat de meisjes geen slachtoffer zullen worden van seksueel geweld.

www.hebakhamis.com

Miyuki Okuyama

Board Member

is een fotograaf en een fotoboekkunstenaar die in Nederland woont. Gebaseerd op haar unieke perspectief als een expat Japans, handelen haar fotografische werken vaak over haar eigen identiteit en wortels, in interactie met de anderen in haar nieuwe omgeving. De afgelopen jaren documenteerde ze de Japanse oorlogskinderen in voormalig Nederlands-Indië. Dit documentaire- en fotoboekproject getiteld ‘Beste Japanse: kinderen van oorlog’ is internationaal tentoongesteld en de boekenpop won in 2016 Photobook Review & Prize bij Cortona On The Move (Cortona, Italië) en bevindt zich in de collectie van MoMA New York Library en andere instituten. Ze exposeerde in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Japan, waaronder Cortona On The Move (2017, Italië), Obscura Photo Festival (2014, Maleisië), Delhi Photo Festival (2013) en Reminders Photography Stronghold (Tokyo, 2015) .

www.miyukiokuyama.com

follow us